Od wielu lat pasjonuje mnie gotowanie. Dotychczas swoją pasję przez kilkanaście lat realizowałam we własnym gospodarstwie agroturystycznym. Zdobyłam uznanie wielu osób, którzy latami wracali rozkoszować się smakami mojej kuchni. Dziękuję wszystkim gościom, za to że byli i bywali. W 2014 moja sytuacja osobista zmieniła się. Postanowiłam wykorzystać nabyte doświadczenie i uczynić moje hobby także sposobem na życie i realizacje swoich marzeń. Stąd wziął się właśnie pomysł otwarcia własnej restauracji. Mogłam to zrealizować dzięki wsparciu i umiejętnością kulinarnym mojej siostry Bogumiły Szmyd oraz brata i bratowej Dariusza i Danuty Godula, którzy udostępnili mi lokal.
Restaurację „Sami Swoi” kieruję do swoich stałych klientów, którzy znają i polubili moją kuchnię oraz wszystkich nowych klientów którzy zechcą rozkoszować się smakiem tradycyjnej kuchni polskiej . W menu znajdują się głównie tradycyjne dania domowe, często powiązane z aktualną porą roku i potrawy charakterystyczne dla naszego regionu. W miarę możliwości używam własnych, przez siebie sporządzonych produktów takich jak: marynaty, dżemy, powidła, koncentraty. To gotowanie, któremu sama się poświęcam i gotuje jak dla własnej rodziny.
Zapraszam do spędzania czasu miło i w przyjemnej atmosferze. Posiedzieć, poczytać, poplotkować (dlaczego nie) przy kawie i wspaniałych wypiekach Bogumiły lub lampce wina.
Grażyna Jędruch
Dodaliśmy Twój adres do darmowego newslettera
Adres został dodany do naszego bezpłatnego newslettera!
Za chwilę otrzymasz od nas powitalną wiadomość z prośbą o jego potwierdzenie.